מעשנת – מה ההבדל בין מעשנת לגריל?

מעשנות טרייגר

אנחנו לא אוהבים את העשן, אבל בהחלט אוהבים את מה שהוא מייצר עבורכם. כשעושים מנגל אחד הדברים הכי בולטים בתהליך זה העשן, הגחלים לוחשות ושולחות ענני עשן לכל עבר. ואז, כשמניחים את הבשר על הרשת, העשן מקבל ריח אחר.

ריח של בשר טרי שנשרף לאט, הוא נותן לכם תאבון רב וכשהבשר מוכן אתם לא מבינים איך נהייתם כל כך רעבים. אבל האמת היא שהעשן גירה את בלוטות הטעם שלכם.

אז מה ההבדל בין מעשנת לגריל? קראו למטה כדי לדעת.

ההבדל בין גריל למעשנת

גריל, בכל הצורות והגוונים שאפשר למצוא אותו, בין אם מדובר על גריל חשמלי ובין אם מדובר על גריל גז, יש מכנה משותף לשניהם, התפקיד שלהם הוא לצלות את הבשר בתהליך מהיר. האש מטבעה, כאשר היא מספיק חמה, היא מחממת את הבשר עד כדי כך שהוא מתבשל מבפנים ונעשה קריספי מבחוץ בגלל החום הרב שהחלק החיצוני של הבשר סופג. 

במעשנת התהליך הוא לגמרי אחר, ראו לדוגמה מעשנות טרייגר! מדובר על תהליך בישול שחושף את נתח הבשר לעשן במקום סגור, ומהחום של העשן הבשר מתבשל. אי אפשר לקרוא לזה בדיוק מתבשל, כי זה ממש לא דומה לבישול במים או עם ירקות. התהליך שהבשר עובר במעשנת, הופך אותו משובח פי כמה ממה שהוא הגיע אליכם.

חשוב לציין שתהליך הבישול במעשנת לוקח הרבה זמן יחסית למנגל וזאת בגלל החום של העישון שהוא כמובן לא גבוה כמו אש גלויה. אז אם עד היום נהניתם מבשר מבושל או על הגריל או על האש, הגיע הזמן לגלות את הבשר מחדש. איך? עם תהליך הבישול של המעשנת. 

> קראו גם על טאבון אוני!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
שלומית בר לב

שלומית בר לב

שלומית שמה לעצמה מטרה בחיים, להינות וכמה שיותר.

אולי גם יענין אותך...

FBAR - מה זה ולמה זה טוב

FBAR – מה זה ולמה זה טוב?

FBAR זה מושג שנהיה שגור בפי ישראלים רבים. בסך הכל כשחושבים על זה, זה כמו להגיד מס הכנסה או ביטוח לאומי. נעים להכיר, גם בארצות

קרא עוד »

למה לצאת לנופש דווקא בקיבוץ

לא מעט אנשים בישראל אשר מעוניינים לצאת לחופשה מפנקת כלל לא מכירים את האפשרויות הרבות שהקיבוצים בישראל מציעים להם. ללא כל צל של ספק ניתן

קרא עוד »

כל הזכויות שמורות - אין להעתיק או לשכפל את התוכן ללא אישור.